Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Ev Ziyaretleri Yapıyor
20 Kasım 2017

Ruhsal rahatsızlıkları olan hastalara hizmet veren, Mardin Devlet Hastanesi’ne bağlı Uzm. Dr. Duygu AKBAŞ ÖNCEL’in sorumlu hekim olarak çalıştığı Mardin Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde (Mardin TRSM), hastalar ev ortamında ziyaret ediliyor.

Göreve başladığı günden bu yana birçok hastaya  toplum temelli psikososyal destek hizmeti sunduklarını belirten ÖNCEL "Her gün gönüllülük hissiyatıyla yeni hastalara ulaşmak için çalışıyoruz. Amacımız daha çok hastaya ve aileye ulaşarak onlara yardımcı olmak. Merkezimiz kronik ruhsal rahatsızlığı olan (şizofreni, şizoaffektif bozukluk, psikotik bozukluk, bipolar duygulanım bozukluğu, atipik psikoz) ve tedavisini düzenli bir şekilde sürdüren hastalara psikososyal destek vermek amacıyla görev yapmaktadır."dedi.

Mardin Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, kronik ruhsal rahatsızlığı olan hasta ve ailelerine yönelik ev ziyaretlerine başladı.  Ziyaretlerde hastalar ve ailelerin bilgilendirildiğini, hastalara ve ailelerine ev ortamında görüşme yapılarak eğitimler ve psikososyal destek verildiğini vurgulayan ÖNCEL "Merkezimizde yapılan faaliyetler ev ziyaretlerinde hasta ve yakınlarına anlatılmaktadır. Merkezimizde hastalarımıza bireysel danışmanlık hizmeti, grup terapisi, psikososyal beceri eğitimi, hastanın durumuna göre uygun görülen el sanatları gibi iş-uğraş tedavilerihasta ve ailelerine psiko-eğitim verilmektedir. Görevli personellerimiz tarafından yapılan saha gezilerinin amacı ruhsal hastalığı olan bireylere tek tek ulaşılarak merkezde kayıt altına alınması, düzenli takip tedavi ve rehabilitasyonlarının sağlanarak topluma yeniden kazandırılmasıdır." dedi.

"HASTALARI SAĞLIKLARINA KAVUŞTURMAK BİZİ MUTLU EDİYOR"

TRS.jpg