İntravitreal enjeksiyon kabini ve odası ile ilgili açıklama;
11 Ekim 2022

İntravitreal enjeksiyon kabini ve odası ile ilgili açıklama;

Mardin ilimiz ve çevre illerden hastanemiz göz polikliniğine diyabetik retinoterapi (şekere bağlı göz hastalığı), senil maküler dejenerasyon (sarı nokta hastalığı) ve retinal vasküler tıkanıklıklarında göz içi enjeksiyonları şikayetleriyle gelen hasta sayısının fazlalığı ve bu hastaların muayene ve tedavileri için birden fazla sayıda enjeksiyon gerekliliği nedeniyle hastanemize intravitreal enjeksiyon odası ve kabini kurulmuştur.

Kurulan bu oda ve kabinin içindeki yüksek basınç nedeniyle içinde toz partikülleri en düşük seviyede tutulmakta olup olası enfeksiyon riski minimalize edilmiştir. Kurulan bu oda ve kabin hem hekimin daha pratik çalışmasını hemde hastalar için en uygun koşullar sağlamaktadır.

Biz göz hekimlerine pratik çalışma ortamı sağladıkları için başta başhekimimiz Doç. Dr. Mehmet KABAK olmak üzere başhekim yardımcıları Uzm. Dr. Erkan SANMAK ve Uzm. Dr. Oktay BULUT’a hastane müdürümüz Sadık KUMAŞOĞLU müdür yardımcısı Mehmet ÖZKAN ‘a teşekkür ederiz.